4 gratis Revit tips til dig ✌

Gør din arbejdsdag lidt nemmere med disse fire tips til Revit, som du kan bruge, hvis du har workshared modeller. Dvs. modeller, som flere personer arbejder i. Dette er oftest tilfældet på større projekter, hvor performance kan være en udfordring.

Læs med her 👇

Tip #1

Sæt et opstartsview. Det vil gøre, at modellen åbner hurtigere, da den ikke skal loade hele modellen. Ofte er det view der åbner automatisk, ikke det du ønsker at arbejde i alligevel. Vi anbefaler, at du bruger et sheet/title block, da du derved kan se og rette de grundlæggende informationer om projektet og tilføre view og noter om, hvad der arbejdes på pt.

Tip #2

Put alle eksterne links, som fx Revit-filer og Cad-filer, i deres egne workset. Det gør det nemt at styre hvor meget Revit skal loade, uden at unloade og reloade hele tiden. Ved at gemme model og vælge “specify worksets” kan du nemt “lukke” og “åbne” hvad du skal bruge, for at lave de nødvendige rettelser i modellen. Vi anbefaler, at hvert workset til eksterne links navngives.

Tip #3

Overvej om det er muligt at opdele modellen i flere modeller. Fx er det en god ide at opdele i facade (klimaskærm) og bygning (resten). Opdelingen i facade og bygning har relativt få fælles familier og kræver ofte to forskellige fagligheder. Når du kun åbner den del af modellen, du skal bruge, slipper du oftest for at indlæse 50–80 % af den samlede model.

Ekstra tip. Opret en model kun til levels og grids, som kun BIM-koordinatoren må ændre i. Det gør det nemt opdele modeller og samtidig sikre, at alle arbejder ud fra de samme levels og grids. Med Revit’s copy monitor funktion kan du sikre alle grids og levels hedder det samme i alle modeller. Du kan undgå “dobbelte” levels og grids ved at lukke “Grids og levels” worksettet for alle eksterne modeller.

Tip #4

En af de mest brugbare features er Revit’s egen indbyggede Purge funktion. Den fjerner familier og typer, der ikke bruges i projektet. Denne funktion glemmer mange at bruge, eller også er man bange for, at man får brug for objekterne senere. Det er nemt at tage en backup inden du bruger purge, og nogle gange har IT måske allerede opsat backup af Revit-filerne. Derfor at det dumt at bruge ekstra tid hver eneste dag på noget du “måske” får brug for. Se Autodesk’s egen dokumentation her.

“Purge Unused” knappen findes under Manage -> Settings.

Ovenstående tips kan nemt gøre opstart og gemning op til 2x – 3x hurtigere!

Måske du allerede kender dem, eller har nogle tips du selv bruger dagligt? Vi er meget interesserede i at høre nærmere, så send os gerne en mail på hello@bimshark.com