Som en af de få softwareløsninger til den danske byggebranche har BIM Shark en online dokumenteditor, så du kan udarbejde dine dokumenter og beskrivelser direkte i din browser. For at øge brugervenligheden er editoren gjort mere simpel end fx Word, men indeholder stadigvæk funktioner til at forbedre arbejdsprocessen.
Vores editor har igennem tiden udviklet sig på baggrund af brugernes feedback – tak for det! Der er løbende kommet nye funktioner til, men vi har også – som resten af løsningen – haft øje for brugervenligheden. Bl.a. betød det, at vi i december redesignede udseendet på editoren, så det blev endnu mere intuitivt at finde knapperne – og så man endnu hurtigere kan lave sammenhængende dokumenter og arbejdsbeskrivelser.
I denne uge har vi igen udsendt nye funktioner til editoren, som vi håber at I vil få stor gavn af. I dette blogindlæg går vi i dybden med disse – og afslutningsvis lidt tanker om hvad fremtiden (sandsynligvis) vil bringe.
Præsenter dit dokument med en flot forside

Når man nu har brugt lang tid på sit dokument, er det også rart at kunne ”pakke det flot ind”. Det gør de fleste med en forside, som kan indeholde grafik og vigtig information til modtageren.
Det har vi fuld forståelse for, og derfor er det nu (endeligt) muligt at tilføje en forside til sine dokumenter. På forsiden kan man indsætte stort set det indhold og layout man ønsker. Hvis man ikke vil starte helt fra bunden, kan man gøre brug af de indbyggede skabeloner. Udover almindeligt indhold, som tekst og billeder/grafik, kan man også her gøre brug af Shark-tags. Shark-tags er en slags variabler til dokumenter, så du fx automatisk får vist projektnavnet, som dokumentet tilhører, når du udgiver dokumentet. Du kan læse mere om Shark-tags her.
Alt i alt er der endnu en god grund til ikke at bruge Word – og kan spare dig for besværet med at skulle sammensmelte dokument og forside inden den endelig udgivelse.
Layout som du plejer, eller prøv noget nyt

Flere af vores brugere har efterspurgt lidt flere indstillinger til at styre sidelayoutet. Derfor har vi nu tilføjet et nyt faneblad ”Layout”, hvori man kan stille på margin, linjehøjder, indrykninger m.m. På den måde kan du nemt opnå et læsevenligt indhold, og samtidig skabe genkendelig- og ensartethed med dine tidligere dokumenter – selvom du skifter system.
Nye indstillingsmuligheder for indholdsfortegnelsen

Det har længe været muligt at tilføje en indholdsfortegnelse til sit dokument, efter at det er blevet udgivet. Konkret betød det at det udgivede dokument kunne se en smule anderledes ud end kladden. Derfor har vi valgt at ændre på denne proces, så man nu i stedet kan tilføje en indholdsfortegnelse på selve kladde-dokumentet. Udover et mere retvisende billede af det endelige dokument, giver det også mulighed for at indstille, hvor mange lag indholdsfortegnelsen skal vise.
Avanceret formatering af afsnitsnumre

Låsning af afsnitsnummer og vis/skjul er nu blevet splittet op i to uafhængige indstillinger. Det betyder i praksis, at du nu fx kan låse et afsnit til at starte med ”4”, men samtidig være skjult. Det efterfølgende afsnit vil så automatisk få tildelt nummeret ”5” osv.
Hvis man bare vil have tallene fortløbende, er dette naturligvis stadigvæk muligt – og stadigvæk standardindstillingen. Vi har udvidet funktionalitet for at kunne favne dem, som vil ”mere”, end hvad der normalt er muligt med formatering af afsnitsnumre – og for at kunne efterleve Molios beskrivelsesstruktur (fx b.1000).
Fremtiden er doven
Overordnet er BIM Sharks vision at lade computeren automatisk genere så meget af materialet som overhoved muligt, så der primært (kun) skal bruges tid på at tilrette og verificere data i projektet. Vi er der ikke endnu, men vi har denne vision med i alt hvad vi foretager os og udvikler.
Ser vi på selve dokument-editoren, har vi også intentioner om at gøre denne endnu smartere. Vi håber på, at teknologien i fremtiden kan hjælpe med udarbejdelsen af de fleste udbudsdokumenter på baggrund af den data, som bliver indlæst i projektet enten manuelt eller fra andre kilder.
Men inden vi er der, vil vi starte med at forbedre brugeroplevelsen endnu mere. Derfor har vi på den kortere bane planer om at tilføje en sidebar med indhold, som kan blive trukket ind i et dokument. Sagt på en anden måde, så har man en lang række byggeklodser til rådighed, som man stabler sammen – og bliver til et færdigt dokument eller beskrivelse.
Hvis du har andre tanker eller ideer til hvordan beskrivelsesarbejdet, kan gøres endnu nemmere i fremtiden, så hører vi gerne fra dig. Skriv til os her.
Nemt skifte fra Ludoc eller Word – uden at miste historisk data
Vil du i gang med at bruge BIM Shark – og få glæde af den fortsatte udvikling – er det nemt. I BIM Shark kan du selv importere jeres egne beskrivelser og dokumenter, og så bliver de automatisk konverteret om fra Word til BIM Shark dokument. Du kan læse mere hér om funktionen.
Vi har hjulpet flere brugere med denne overflytning – og at komme gnidningsfrit i gang med at bruge BIM Shark. Så tag endelig kontakt til os hvis, du også vil have hjælp eller vide mere.