I den lille serie af blogindlæg omkring smarte funktioner på BIM Shark, vil jeg denne gang beskrive og vise hvordan man kan komme væk fra “one-size” dokumenterne og beskrivelserne med BIM Shark. “One-size”-dokumenter er døde kronologiske opbyggede dokumenter, som oftest indeholder en overflod af information og øger risikoen for misforståelse og endnu mere tid på koordinering.
Nedenfor er vist et eksempel, hvor nemt det er at differentiere og målrette dine dokumenter med BIM Shark. Helt lavpraksis kunne det være, at en entreprenør skulle stå for taget, mens en anden entreprenør skulle stå for vinduerne. De har naturligvis ikke interesse eller behov for at vide hvilke krav og specifikationer der er til opsætning af fx skillevægge.
BIM Shark tilbyder flere måder, hvorpå man kan opdele og oprette specifikke udgaver af det aktuelle dokument. Nedenfor er der taget udgangspunkt i metoden med anvendelse af egne tags (nøgleord). Tags kan stort set indeholde alt lige fra letlæselige tags som #loft og #vindue til anvendelse af sfb, CCS eller måske tegnestuens eget system.
Gennemgang:
1. Her ses hele dokumentet med de ønskede afsnit. Afsnit kopieret fra producentarkivet eller fra et tidligere oprettet dokument, som indeholder tags, vil automatisk blive kopieret med over i det nye dokument. Dermed kan man nemt have skabeloner med afsnit som på forhånd er tagget med CCS koder o. lign. og behøver ikke at gentage dette arbejde:
2. Tags indsættes nemt og ubesværet på de ønskede afsnit. Du kan tilføje så mange der ønskes:
3. Når dokumentet er klart, kan det enten udgives som hele dokumentet eller baseret på tags:
I dette tilfælde vælges at udgive det via tags, og nu kan de anvendte tags vælges:
4. Nedenfor vises det færdige udgivet dokument, som i dette tilfælde kun viser afsnit som indeholder tagget “#test”. Bemærk at dokumentet nemt kan videresendes på e-mail, printes eller eksporteres til PDF – og du behøver ikke engang at være bruger af BIM Shark:
Samtidig bliver modtageren også gjort opmærksom på, at dette kun er et uddrag af det samlede dokument, og personen kan trykke og læse den hele om nødvendigt, som er tilfældet på nedenstående billede:
Ovenstående skulle gerne have givet dig en bedre indsigt i, hvor nemt det er at præcisere og differentiere indholdet i et dokument, alt efter hvem modtageren er osv. Kan du også se muligheder i denne funktion? – Så tag endelig kontakt til os, så vi sammen kan gøre 2015 til året, hvor du får optimeret beskrivelsesarbejdet, øge kommunikationen, formindske gråzonen mellem BIM-modellen og beskrivelserne – og ikke mindst får endnu bedre projekter.
Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.